Nis

8.sınıf öğrencilerimiz geleneksel iftar programını bu yılda gerçekleştirdik.   Öğrencilerimiz önce iftarlarını yapıp sonra ramazan ayına özgü etkinlikler ile eğlendiler.

Nis

AFAD ekipleri iş birliği ile deprem tatbikatımızı gerçekleştirdik.   AFAD ekipleri gözlemiyle bu yıl 2.kez gerçekleştirdiğimiz tatbikatımızda öğrencilerimize çök - kapan - tutun eğitimi, tahliye şekli ve deprem çantası ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.   Öğrencilerimiz tahliye düzeni ve deprem bilinci AFAD ekiplerince takdirle karşılandı. ...

Mrt

Okulumuz bünyesinde Küçükçekmece İlçesi 4 sınıf öğrencilerine uygulanan Geleneksel CANMATO Matematik Yarışmasını bu yılda gerçekleştirdik.

36 farklı okuldan 312 öğrenci yarışmamıza katılmıştır.   Yarışmamıza destek olan ilçemiz ilkokullarında görevli danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.   Yarışma sorularının yazımı, hazırlğı ve koordinasyonu başarılı bir şekilde yürüten ve sonuçlandıran  Matematik Zümre öğretmenlerini tebrik ederiz.   Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.   Yarışma sonuçları 10 gün içerisinde açıklanacak olup ödül törenimiz 25 Nisan 2024 tarihinde Atakent Kültür Merkezi'nde yapılacaktır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Sebebiyle Öğrencilerimiz ile Şehitlerimizin Kabrini Ziyaret Ettik, Dua Ettik.   Çanakkale Zaferi Türk Milletinin özgürlük için asla taviz vermeyeceğinin göstergesidir. 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu olsun.

Mrt

LGS’ye son 3 ay kala yoğun tempoda çalışan öğrencilerin motivasyon kaybı ve nasıl çalışmaya devam edeceklerini sorgulamaları; daha önce az çalışmış ve bir düzen oturtamamış öğrencilerinde geç kaldım mı? soruları ve nereden çalışmaya başlayacağını bilememelerine sık rastlanır. Bu soru ve durumların yaşandığı okullarda farkındalık oluşturmak; LGS’ye hazırlanan öğrencilerin motivasyonlarını arttırarak onları güdülemek için bir bilgilendirme broşürü hazırladık.

Mrt

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından 8. Sınıf öğrencileriyle Üst Öğrenim Kurumlarının eğitim ve fiziki durumlarını öğrenmek amacıyla Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesine ve Küçükçekmece Güneşpark Kız Anadolu İmam Hatip lisesine gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimizi misafir eden kıymetli okul yöneticilerine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından 8. Sınıf öğrencileriyle Üst Öğrenim Kurumlarının eğitim ve fiziki durumlarını öğrenmek amacıyla Beşiktaş Anadolu lisesine gezi düzenlenmiştir.

Şbt

Ortaokul TEMA programı etkinliklerimizde bu ayın konusu "Sıfır Atık".

Bir tişörtün yaşam hikayesini ya da  bir karton içecek kutusunun geri dönüşümünü merak ediyorsanız Tema panomuzu inceleyebilirsiniz.

Okulumuz öğretmeni  Demet DURSUN'un koordinesinde TEMA Vakfı ile yürüttüğümüz Sıfır Atık Okulu Projemiz çalışmaları devam etmektedir.

Şbt

5 Aralık Salı günü okulumuzda 5. ve 6.sınıf öğrencilerimiz arasında Mangala Turnuvası düzenledik. 16 sınıftan katılan öğrenciler arasında yapılan turnuvaya katılan ve dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.   1. 5H sınıfından Ayşenur KARAKAYA  2. 5G sınıfından Hilal Berra AKARÇEŞME 3. 5C sınıfından Anıl KIRNAK  olmuştur.

Şbt

Kuyumculuk Anadolu Meslek Lisesi Öğretmenlerimizi misafir ettik.

Şbt

Hedef LGS 2024 Liselere Hazırlık Programıyla ilgili öğretmen bilgilendirmesi okul rehberlik servisince yapıldı. Dönem boyunca koçluk sistemi ve deneme analizleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Şbt

Okulumuz psikolojik danışma ve rehberlik servisi tarafından düzenlenen meslek tanıtımı seminerleri kapsamında bu hafta ki misafirimiz Medya Eğitmeni ve Yönetmen Salih TEMİZ oldu.   Televizyon ve sinema sektöründeki çalışanlar nasıl bir çalışma hayatı içindeler? Film ve videolar nasıl hazırlanıyor? Sihirli makine kamera ve çekim sonrası süreçte hangi görevler var? Medya ve iletişim araçlarının insan üzerindeki etkisi?

Konuları üzerine öğrencilerimize bilgilerini aktaran kıymetli hocamıza teşekkür ederiz.

Şbt

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Lisesi koordinesinde gerçekleşen Kuran-ı Kerim tilavetine 6B sınıfı öğrencilerimiz ile katıldık.

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza depremin yıl dönümünde birkez daha Allahtan rahmet diliyoruz.

Şbt

İstanbul Bilim Olimpiyatları imam hatip ortaokulları öğrenci seçme sınavı okulumuzda uygulanmıştır.